Maisto technologija

Profesinės veiklos galimybės

Absolventai galės dirbti maisto pramonės, viešojo maitinimo, prekybos įmonėse, organizuoti maisto gamybą, kvalifikuotai valdyti gamybos procesą, gaminti kokybišką produkciją, atitinkančią ES teisės aktus.

Studijų programos rezultatai

Numatoma, kad absolventas gebės:

Specializacija Duonos kepimo technologija:

Specializacija Mėsos produktų technologija:

Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija:


Nuolatinių, nuolatinių sesijinių studijų planas
(įstojusiems 2022, 2023 m.)

1 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Matematika ir taikomosios kompiuterinės programos10E
Komunikacija10E
Augalinės kilmės maisto produktų technologija10E
2 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Aplinkosauga ir tvari gamyba10E
Chemija 110E
Gyvūninės kilmės maisto produktų technologija10E
3 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Mityba ir maisto chemija10E
Maisto dizainas ir inovacijos5P
Etninio paveldo maisto technologijos5P
Chemija 210E
4 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Maisto sauga ir kokybė10E
Laisvai pasirenkamas modulis4E
Laisvai pasirenkamas modulis6E
Bendroji technologinė ir maisto kokybės profesinės veiklos praktika10A
5 semestras (30 kreditų)
Specializacijų moduliaiKreditų skaičiusVertinimas*
Specializacija Duonos kepimo technologija
Duonos kepimo technologijos ir įrengimai10E
Duonos kepinių saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
Specializacija Mėsos produktų technologija
Skerdimo ir mėsos produktų gamybos technologija ir įrengimai10E
Mėsos produktų saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
Specializacija Maitinimo įmonių gamybos technologija
Maitinimo įmonių gamybos technologija ir įrengimai10E
Maitinimo įmonių gamybos saugos ir kokybės valdymas ir užtikrinimas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Verslumo pagrindai10P
Baigiamoji profesinės veiklos praktika10A
Baigiamasis darbas (projektas)10BD

Laisvai pasirenkamą modulį studentai renkasi iš siūlomo laisvai pasirenkamų modulių sąrašo.

Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita;
BD – baigiamasis darbas.


Nuolatinių, nuolatinių sesijinių studijų planas
(Įstojusiems 2024 m.)

1 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Matematika ir taikomosios kompiuterinės programos6E
Inžinerinė grafika4E
Specialybės kalba ir akademinis rašymas3E
Profesinė užsienio kalba4E
Profesinė komunikacija3E
Augalinio maisto technologijos ir įrengimai10E
2 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Gyvūninio maisto technologijos ir įrengimai10E
Cheminė analizė5E
Tvari maisto gamyba ir aplinkosauga4E
Darbo teisė ir sauga6E
Speciali mityba ir funkcinis maistas5E
3 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Organinė chemija ir biochemija5E
Maisto cheminiai tyrimai ir statistinis duomenų apdorojimas10E
Vaisių, daržovių perdirbimo technologijos ir įrengimai5E
Maisto dizainas ir inovacijos5P
Etninio paveldo maisto technologijos5P
4 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Maisto sauga ir kokybė4E
Maisto mikrobiologija3E
Juslinė analizė3E
Bendrųjų technologijų ir maisto kokybės profesinės veiklos praktika10A
Laisvai pasirenkamas modulis4E
Laisvai pasirenkamas modulis6E
5 semestras (30 kreditų)
Specializacijų moduliaiKreditų skaičiusVertinimas*
Maitinimo įmonių gamybos technologija ir įrengimai10E
Maisto gamybos įmonių saugos ir  kokybės valdymas10E
Specialiųjų technologijų profesinės veiklos praktika10A
6 semestras (30 kreditų)
Privalomas modulisKreditų skaičiusVertinimas*
Verslo ekonomika ir vadyba6P
Verslo etika4E
Baigiamoji profesinės veiklos praktika10A
Baigiamasis darbas (projektas)10BD

Laisvai pasirenkamą modulį studentai renkasi iš siūlomo laisvai pasirenkamų modulių sąrašo.

Vertinimas*:
E – egzaminas;
P – projektas;
A – ataskaita.
BD – baigiamasis darbas.