Maisto technologijos studijų programos studentai tobulino praktinius įgūdžius,, kepant biskvitus
2015 m. lapkričio 25 – 26 dienomis Agrotechnologijų fakulteto Duonos kepimo ir miltinės konditerijos laboratorijoje vyko Rudens – žiemos gaminių praktiniai seminarai, tema: „Biskvitiniai mišiniai ir standikliai“ bei paskaita „Margarinai ir riebalai: gerieji ir blogieji augaliniai riebalai bei aliejai“. Praktinį seminarą MT nuolatinių ir ištęstinių studijų studentams bei dėstytojams organizavo Maisto technologijos katedra kartu su UAB „Zeelandia“. Įmonė yra katedros socialinis partneris. Seminarą vedė UAB „Zeelandia“ kokybės kontrolės vadovė Asta Eitutienė ir konditerijos technologė Larisa Jankienė. Įmonės atstovės pristatė įmonės veiklą, naujoves, asortimentą, papasakojo, kad kompanija dirba duonos, konditerijos ingredientų, margarino versle ir jai labai svarbu ugdyti savo kartą ir išsaugoti įmonės tvarumą. Kompanija fakulteto kepyklėlę apipavidalino spalvingais įmonės plakatais bei kita atributika ir padovanojo gamybinio inventoriaus su įmonės logotipu. Praktinio seminaro dalyviams buvo išdalinta mokomoji medžiaga, pagal kurią ir vyko praktinė veikla. Studentai dirbo su UAB „Zeelandia“ atvežtomis žaliavomis. Tešla biskvitams buvo ruošiama tradiciniu (natūraliu) būdu ir su koncentruotu mišiniu. Studentai ir jų dėstytojai išgirdo naudingos informacijos apie biskvitus ir jų mišinius, ruošė formas, kepė, o iškeptus pertepė kelių rūšių kremais su standikliais. Paruoštus gaminius degustavome. Seminaro pabaigoje dalyviams buvo išduoti sertifikatai.
Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė