EITFood edukacinės programos ,,FoodEducators” konferencija “Mokytojas – maisto edukatorius: patirtys ir perspektyvos”

2024-12-09

Gruodžio 6 d. Vilniaus kolegijoje įvyko EIT Food edukacinės programos „FoodEducators” konferencija  “Mokytojas – maisto edukatorius: patirtys ir perspektyvos”, kurios metu aptarti aktualūs tvarios mitybos, sveiko gyvenimo būdo ir aplinkosaugos švietimo klausimai. Konferencijoje susibūrė mokytojai, švietimo specialistai ir įvairių sričių ekspertai.

Konferencijoje dalyvavo įkvepiantys pranešėjai, kurie dalijosi savo žiniomis ir įžvalgomis:

Renginio metu buvo pristatyti svarbiausi programos pasiekimai ir apdovanoti 10 mokytojų iš 8 Lietuvos mokyklų už jų įsitraukimą ir indėlį į tvaraus maisto edukaciją. Šie mokytojai ne tik skleidžia žinias apie aplinkosaugą ir maisto kultūrą, bet ir įkvepia mokinius atsakingai žvelgti į maisto vartojimą ir gamtos išteklių tausojimą.

Džiaugimės Kauno Martyno Mažvydo progimnazija, kuri tapo viena aktyviausių Lietuvos mokyklų “FoodEducators” programoje. Čia “FoodEducators” mokymus baigė net 28 mokytojai, o 20 iš jų jau gavo maisto edukatoriaus sertifikatus. Ši mokykla puikiai įgyvendina tvarių sprendimų idėjas ir tampa pavyzdžiu kitiems, kaip kūrybiškai ir aktyviai įsitraukti į tvarios mitybos, sveiko gyvenimo būdo ir aplinkosaugos procesus.

Nuoširdžiai dėkojame UAB „ATCORUS CALAMUS“ ir prekės ženklui CoreGud, kurį atstovauja UAB ,,Korteka’’ , kurie padovanojo nuostabias dovanas dalyviams. 

,,FoodEducators” komanda dėkoja visiems dalyviams, mokytojams ir mokyklų vadovams už aktyvų įsitraukimą ir prasmingas diskusijas, kurios skatino bendrą požiūrį į tvaraus maisto vartojimo ir aplinkosaugos švietimą.

Tikimės, kad konferencijoje įgytos žinios ir idėjos bus pritaikytos mokyklose ir bendruomenėse, prisidedant prie tvaresnės ir atsakingesnės ateities kūrimo. Iki kitų susitikimų ir naujų prasmingų diskusijų!