Itališkų patiekalų meistriškumo pamokoje – Maisto technologijų studentės
Minint pasaulinę italų maisto savaitę Italijos ambasada kviestinius asmenis sukvietė į itališkų patiekalų master class pamoką Gian Lucos Demarco studijoje. Lietuvoje viešėjo 109 metus veikiančio restorano savininkas Francesco Gargiulo, šefas Attardi Antonino bei restorano virtuvės meistrai Cataldo Mascolo ir Luca Savarese. Iš saulėtos šalies atvykę restorano „L’Antico Franceschiello“ savininkas ir virtuvės šefai demonstravo, kaip patiems pasigaminti bulvių virtinukus (gnocchi) ir raviolius su varškės ir sūrio įdaru.
VIKO Maisto technologijų studentės Jorė ir Margarita, dalyvavusios šioje meistriškumo pamokoje, pasidžiaugė, kad „veikla buvo labai įdomi, mes labai aktyviai gaminome virtuvėje su šefais, viską degustavome. Gaminome Gnocchi ir Ravioli, mums buvo labai įdomu sužinoti, kad pavyzdžiui Italijoje pomidorų padažą gamina net 5 valandas. Šefai su mumis dalinosi gamybos detalėmis, pasidalino originaliais patiekalų receptais. Ateityje mielai dar dalyvautume tokiose meistriškumo pamokose“.
Skaitykite daugiau: čia