„FoodEducators“ karjeros diena – įkvėpimas gyventi tvariau ir sveikiau
Dėkojame visiems, spalio 11 d. dalyvavusiems EIT Food edukacinės programos „FoodEducators“ karjeros dienoje „Šiuolaikiškas požiūris į maistą“, kurį Vilniaus kolegija (nacionalinis „FoodEducators“ centras) organizavo kartu su UAB „Agrokoncernas“ šios įmonės aplinkose Kauno rajone, Babtuose.
Renginio dalyviai – beveik du šimtai mokinių ir dvidešimt mokytojų iš 11 bendrojo ugdymo mokyklų – išgirdo naudingus pranešimus apie sveiką mitybą bei maisto tendencijas Lietuvoje ir pasaulyje, susipažino su tvariomis ir inovatyviomis žemės ūkio praktikomis, sužinojo apie EIT Food edukacinę programą „FoodEducators“ ir turėjo galimybę užmegzti vertingus kontaktus su agromaisto sektoriaus specialistais ir įgyti naudingų žinių apie sveiką gyvenimo būdą bei maisto tvarumą.
Renginyje savo įžvalgomis dalijosi ekspertai:
- Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė, ,,Agrifood Lithuania DIH‘‘ direktorė pristatė pasaulines ir Lietuvos maisto tendencijas, pažymėdama, kad ateities maistas jau pamažu pasiekia mūsų lentynas;
- Dr. Sandrija Čapkauskienė atskleidė, kiek daug cukraus slepiasi mūsų kasdieniuose ir mėgstamuose produktuose;
- Arnas Radzevičius, UAB „Agrokoncerno“ komercijos direktorius, savo pranešime „Be I nebus DI” aptarė technologijų vaidmenį tvarioje žemdirbystėje;
- Ričardas Šaukščius, ūkininkas, pasidalijo praktinėmis įžvalgomis apie tvarią žemdirbystę ir atsakingą ūkininkavimą;
- Dr. Nijolė Zinkevičienė, Vilniaus kolegijos direktoriaus pavaduotoja mokslui ir partnerystei ir „FoodEducators“ programos koordinatorė Lietuvoje, pristatė „FoodEducators“ programos galimybes ir naudą mokytojams ir mokiniams.
Nuoširdžiai dėkojame mūsų partneriams UAB „Agrokoncernas“, be kurių šis renginys nebūtų įvykęs taip turiningai ir sklandžiai. Didelis ačiū ir mūsų rėmėjams UAB ,,ACORUS CALAMUS‘‘ už dovanas bei sukurtas šiltas emocijas.
Tikimės, kad įžvalgos šioje karjeros dienoje įkvėps dalyvius gyventi tvariau ir sveikiau ir galbūt paskatins pasirinkti šį profesinį kelią agromaisto sektoriuje.