Agrotechnologijų fakulteto Maisto technologijos katedra dalyvavo mokslinėje konferencijoje „Nuo lauko iki stalo – inovatyvūs maisto mokslo ir technologijų sprendimai“
2015 m. spalio 16 dieną Maisto technologijos katedros lektorės Jurgita Lazdauskienė, Romualda Marčenkovienė, Viktorija Septilkienė, Antonina Greičiuvienė, Jolita Savickienė, Aurika Banienė, Laimutė Milašienė dalyvavo Kauno technologijos universiteto Maisto instituto organizuotoje mokslinėje konferencijoje „Nuo lauko iki stalo – inovatyvūs maisto mokslo ir technologijų sprendimai“, kurios metu buvo pristatyta ir aptarta Maisto instituto mokslinė veikla 2015 metais. Maisto institutas – mokslinių tyrimų įstaiga svarbiems maisto pramonei ir maisto mokslui moksliniams tyrimams vykdyti, kurio misija – tarptautinio lygio maisto krypties mokslinių tyrimų bei taikomosios mokslinės veiklos plėtra, tenkinanti šalies ūkio augimo bei aukštos kvalifikacijos mokslininkų rengimo poreikius. Mokslinė veikla Maisto institute vykdoma pagal dvi kryptis: maisto kokybės ir saugos valdymo ir užtikrinimo sistemų moksliniai tyrimai bei geros kokybės ir sveiko maisto technologijų moksliniai tyrimai. Institutas vykdo projektus ir viešina mokslo pasiekimus pagal nacionalines mokslo programas „Sveikas ir saugus maistas“, vykdo darbus pagal sutartis su ūkio subjektais, yra Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto maisto technologijos katedros socialinis partneris. Konferencija vyko Kaune, Maisto instituto senosiose patalpose, o 2016 metais institutas persikels į naujas patalpas ir tęs savo veiklą KTU Chemijos fakultete. Mokslinėje konferencijoje savo pasiekimus, atliekamus mokslinius darbus, tyrimus pristatė instituto mokslininkai: Maisto instituto direktorius dr. A. Šarkinas, habil. dr. J. Šalomskienė, prof. habil. dr. S. Urbienė, dr. A. Mieželienė, dr. A. Liutkevičius, dr. G. Alenčikienė, dr. I. Mačionienė, j. m. darbuotoja V. Speičienė bei doktorantės V. Eisinaitė ir A. Rokaitytė. Pristatytos pagrindinės temos – natūralias antimikrobines medžiagas gaminančių pieno rūgšties bakterijų atrinkimas ir panaudojimo galimybės, biologiškai vertingų priedų lesaluose įtaka viščiukų broilerių mėsos kokybei, išskirtinės kokybės pieno produktų privalumų įvertinimas, patogeninių mikroorganizmų javuose tyrimai, beta gliukano įtaka rauginto pieno gėrimo kokybės rodikliams bei žmonių sveikatai, mėsos gaminių su daržovių priedu pokyčiai fermentacijos metu, maisto gaminių maistinės ir energinės vertės apskaičiavimas, duonos ir grūdų produktų gamyba mažose įmonėse ir ūkiuose, pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagaminti produktai, naujos kartos grūdų produktų gamyba: nauja, pažangu, įmanoma ir kiti pranešimai. Tai buvo išties naudingas, švietėjiškas ir inovatyviais maisto mokslo ir technologijų sprendimais pagrįstas renginys – mokslas ir verslas turi eiti kartu nuo lauko iki stalo….
Maisto technologijos katedros vedėja Laimutė Milašienė